kreatív rendezvényformák

Újszerű, kreatív berendezések

Megvizsgáltuk azt is, hogy a rendezvény helyszínén hogyan tudnánk a megváltozott igényekhez igazítani a rendezvényteret és a benne lévő bútorokat, berendezési tárgyakat. Olyan megoldásokat kerestünk, amelyek biztonságosak, bizalmat sugároznak, ugyanakkor kényelmesek, és ezzel egy időben növelik a rendezvény élményét.

A kutatásból egyértelműen kiderült, hogy a rendezvény maga az élmény, így a megoldások kérdése komplexen kezelendő. A rendezvények egészségügyi biztonsága is kulcsszerepet kapott, így az élmény és a kényelem megteremtésével párhuzamosan erre is tudatosan figyelünk.

Az interjúkból azt állapítottuk meg, hogy az úgynevezett “láthatatlan védelem” a legkevésbé élménycsorbító megoldás. Ennek elérésére a klasszikus konferenciaszékek és szűk sorok helyett kényelmes kanapékkal, fotelekkel rendezzük be a termet, így a résztvevő „különleges bánásmódban” részesül, nem pedig korlátozásokkal, tiltásokkal találja szemben magát. A megszokott bútorok helyett kreatív, újszerű berendezések varázsolnak a nagy létszámú konferenciákból vagy gálavacsorákból exkluzív, hangulatos rendezvényeket.

A kávészünetek tartalommal telnek meg, a vendéglátás személyre szabottabb lesz. A gálavacsorákon, állófogadásokon nyitottabbá válik a tér, nagy hangsúlyt kapnak a különleges könyöklők, asztalok vagy akár LED-bútorok. Ültetett gálavacsoráknál az asztalokon hely szabadul fel, megnő a mécsesek, gyertyatartók, virágdekorációk szerepe.

A konferenciatermekben is kiemelt figyelmet kapnak a dekorációs eszközök. Egyre több növény, térelválasztó, kiegészítő (pl. párnák, állólámpák, csillárok) kerül be a klasszikus rendezvénybútorok közé, hogy megtörjük és hangulatosabbá, barátságosabbá tegyük a szándékosan szellősre hagyott tereket.

Az alábbiakban bemutatunk pár példát arra, hogy hogyan lehet “láthatatlanul” megtartani a távolságot, miközben nem csorbul a vendégélmény.

Színpad

A klasszikus színpad forma helyett építsünk kifutót vagy helyezzük középre a színpadot, hogy az előadó közelebb kerülhessen azokhoz a vendégekhez is, akik távolabb ülnek.

 

Előző
Következő

"Láthatatlan" távolságtartás

Használhatunk különleges és/vagy nagyobb méretű bútorokat, hogy észrevétlenül is messzebb kerüljenek egymástól a résztvevők. Pozitív hangulatot árasztanak, nem keltik a kötelező távolságtartás érzését, mégis szolgálják ezt a célt.

Előző
Következő

Exkluzív bútorok

Otthonra mindannyian megválogatjuk a bútorainkat, tegyük meg ugyanezt a rendezvényen is. Alakítsunk ki különleges helyszíneket, legyen az élmény része az is, hogy milyen bútorokkal rendezzük be a tereket.

Előző
Következő

Dekoráció

A dekoráció, a kiegészítők és az apró finomságok megragadják a figyelmet, mindamellett különlegessé varázsolják a rendezvényterem hangulatát, és izgalmasabbá teszik a hagyományos berendezést.

Előző
Következő

Térelválasztók

A rendezvénytér szinte láthatatlan design elemei. A térelválasztókat – függönyök, növények, polcok, dekor falak – a vendégek kényelméért és biztonságáért építjük anélkül, hogy a védelem zavaró érzetét keltenénk bennük. A lényeg, hogy elegáns és praktikus megoldásokat találjunk egy nagyobb tér tagolására, illetve akár VIP/szeparé jelleget adhatunk például egy kávészünetnek.

Előző
Következő

Mindenhol jó, de legjobb otthon

A funkcionalitás és a biztonság egy rendezvényen sem mehet a kényelem rovására. Személyenként egy saját kanapéval kifejezetten otthonos érzetet teremthetünk.

Előző
Következő

Különleges kávészünetek

Érdemes újragondolni a szünetek szerepét, a kávén és pogácsán túl további tartalmat, értéket teremteni két előadás között. A közösségi terekben szervezett aktivitások és interaktív elemek a résztvevőket kisebb csoportokra bonthatják.

© SPECIAL EFFECTS ZRT.
kraftwerk design & production llc.
MINDEN JOG FENNTARTVA. 2020