VIRTUÁLIS ESEMÉNYEK

Technological Enhancement Tools

A virtuális eseményeknél különleges technikai megoldásokkal fejleszthető az interaktivitás és a tartalom, hiszen a résztvevők az élő rendezvényekhez hasonló élményeket várnak. Ehhez a modern technológiák végtelen sora jelentősen hozzájárul. Alábbiakban a kutatásunk alapján legkiemelkedőbbeket vesszük górcső alá.

Stream Arena

A hibrid stúdiók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ezen a téren olyan egyedülálló megoldást valósítottunk meg, amely megközelíti az élő rendezvény élményét. A virtuális esemény résztvevői viszontláthatják magukat a stúdióban felállított LCD képernyők egyikén, a stúdióban jelenlévők pedig fizikailag odafordulhatnak és megszólíthatják őket. Elképzelésünk szerint az aréna legalkalmasabb felhasználási lehetőségei közé díjátadó ünnepségek, csapatépítők, workshop-ok, képzések és termékbemutatók tartoznak. A stúdió igény szerint céges arculat szerint is kialakítható.

Előző
Következő

3D Environment Integration

Az élő rendezvények élményét szimulálja a 3D-s terek integrációja is, ami nem újdonság, hiszen a virtuális események berobbanása előtt is létezett. Beépítésük azonban csak akkor indokolt, ha valós célt szolgál, ugyanis a virtuális terekkel történő elkápráztatás erősen kontraproduktív is lehet, főleg ha azok zavaróan távol állnak a valós élettől. A 3D környezet integrációja akkor működik megfelelően, ha oly módon interaktív, hogy az általa megszerzett információ, tudás és élmény arányban áll azzal a fáradozással, ami árán eljutunk hozzá. A 3D virtuális térben ugyanúgy létrehozhatók különtermek, közösségi terek és kiállítói standok, melyek közös jellemzője szintén az interaktivitás.

Előző
Következő

Holocap

A HoloCap olyan költségkímélő volumetrikus / holografikus videófelvétel vagy közvetítés, amely egy egyszerű applikáció letöltésével lehetővé teszi, hogy a virtuális esemény előadója egy tetszőleges térben, akár a résztvevő nappalijában jelenjen meg.

© SPECIAL EFFECTS ZRT.
kraftwerk design & production llc.
MINDEN JOG FENNTARTVA. 2020