meet safe ötlettár

Háttér

A koronavírus-járvány globális kirobbanása elsőként kényszerítette térdre a vállalati rendezvényszervező iparágat, lenullázta több százezer cég bevételét, elvéve több millió közvetlen és közvetett munkavállaló megélhetését.

Az ellehetetlenedés sokkját követően a Special Effects, és dubai székhelyű leányvállalata, a Kraftwerk kreatív ügynökség azonnal olyan új, nemzetközileg alkalmazható rendezvényszervezési formák megalkotásán kezdett el dolgozni, amelyek alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez. 

A főbb kihívások között nemcsak az egyes országok nagyon eltérő intézkedéseinek, hanem a rendezvényszervezők és az emberek megrendült bizalmának a kezelése is szerepelt. Az érintett szegmensek, csoportok, szakértők bevonásával született meg egy átfogó koncepció, a Meet Safe.

A Meet Safe küldetése

A kezdeményezés innovatív, régiófüggetlen megoldásokon keresztül teremt meg egy olyan látásmódot a vállalati rendezvényszervezés piacán, amelynek segítségével az egészségi kockázat minimalizálása mellett térhet vissza az élő események élménye. 

A Meet Safe megalkotásánál nem csupán azt vettük figyelembe, hogy reagálnunk kell egy, a rendezvényszervezők számára nehéz helyzetre, hanem azt is, hogy milyen lehetőségeket ad a járvány, és azokat hosszú távon hogyan tudjuk akár a piac részévé tenni.

A Meet Safe szerepe

A Meet Safe nem csupán egy ötletlista, sokkal inkább:

marketing- és kommunikációs eszköz
értékesítési segédeszköz
szakmai összefogás, melyben a résztvevők a Meet Safe koncepciót követve, egyfajta közös védjegyként biztosítják a szolgáltatásaikat
üzleti, konzultációs lehetőség, amely a rendezvények eddig nem ismert ötletes és látványos megközelítésében rejlik

Továbbá:

ÚTMUTATÓ

amely a megváltozott helyzetben segíti használóját a rendezvényekkel kapcsolatos ésszerű és biztonságos döntések meghozatalában.

ÚJSZERŰ MEGKÖZELÍTÉS

amely által új rendezvénytípusok, szolgáltatások, kreatív megoldások születnek.

ÖTLET- ÉS TUDÁSTÁR

melynek segítségével folyamatosan fejlesztjük magunkat és szolgáltatási palettánkat, ezáltal azonnal alkalmazható megoldásokat kínálva ügyfeleinknek és partnereinknek.

KONCEPCIÓ

amely alapján a jelen és a jövő rendezvényeit úgy tervezzük meg, hogy azok biztonságos és kényelmes keretek között biztosítsák azt az élő esemény élményt, melynek értéke egyedülálló és pótolhatatlan.

kutatás

Megközelítés

Kutatásunk során az üzleti életben egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, innovatív és egyedi igénymegvalósító “design thinking gondolkodásmódot alkalmaztuk, amely hatékonyan éri el a kihívások helyes megközelítését, és ezáltal a kifinomultabb felhasználói élményt. A folyamat fő lépései a megismerés, a definiálás, az ötletelés, a prototípus elkészítése és a tesztelés. Az egyes fázisokban történő új felismerésekkel gondoljuk újra és újra a korábbi szakaszokat is, így egyre finomabb megoldásokra jutunk.

Konkrét lépések

1. Mélyinterjúk készítése kilenc ország szakembereivel, egységes kérdéssor alapján

2. Az interjúk elemzése

3. Témába vágó, a világ számos részéről begyűjtött széleskörű irodalom feldolgozása (több tucatnyi cikk, tanulmány, útmutató)

4. Releváns megfigyelések összegyűjtése, rendszerezése, kiértékelése

5. HMW kérdések (How might we…? / Hogyan tudnánk…?) megfogalmazása a vizsgált témakörökön belül

6. Területenkénti ötletgyűjtés a munkacsoportokon belül

7. Prototípusok elkészítése

8. Prototípusok tesztelése

9. Prototípusok finomhangolása a visszajelzések alapján 

Konklúzió

A kutatás során 4 főbb igény rajzolódott ki, amelyeket részletes vizsgálat alá vetettünk:

 • Kommunikáció

  Hogyan bátoríthatjuk a vállalati rendezvények megrendelőit, szervezőit és vendégeit arra, hogy újra élő eseményekben gondolkodjanak?

 • Új kreatív rendezvénytípusok

  Hogyan hozhatunk létre olyan formákat, amelyek eddig nem tapasztalt értéket teremtenek a kisebb létszámú rendezvényeken?

 • Élő rendezvények

  Hogyan szervezzünk újra élő rendezvényeket úgy, hogy biztosítjuk a megfelelő biztonságot és komfortot a rendezvények helyszínén, illetve a szervezők, a megrendelők és a vendégek számára?

 • Virtuális események

  Hogyan kínálhatunk olyan kreatív megoldásokat a virtuális rendezvényformán belül, amelyek egyaránt különlegesek és izgalmasak a szervezők, az ügyfelek és a résztvevők számára?

Vegyes formaként külön foglalkozunk a hibrid rendezvényekkel, melyek optimálisan ötvözik az élő és a virtuális események elemeit, illetve két vagy több élő rendezvény vendégei között biztosítanak online kapcsolatot.

A kutatás számokban

interjú
ötlet
cikk, tanulmány, útmutató
prototípus
"How Might We...?" kérdés
visszajelzés

Útmutató

Hogyan használjuk az útmutatót?

A Meet Safe megalkotása során igyekeztünk egy nemzetközileg alkalmazható útmutatót létrehozni. Figyelembe véve a régiónként illetve országonként eltérő szabályozásokat is, ezen cél leginkább az 500 fő alatti eseményeknél bizonyult megvalósíthatónak.

A Meet Safe nem egy minőségbiztosítási rendszer. Nem feladata és nem célja a benne szereplő előírások, szabályok és egyedi megoldások bevezetésének, helyes alkalmazásának ellenőrzése, sem egy adott ország érvényben lévő szabályaival való összehangolás. A Meet Safe-ben található javaslatok alkalmazása teljes mértékben a felhasználó felelőssége.

© SPECIAL EFFECTS ZRT.
kraftwerk design & production llc.
MINDEN JOG FENNTARTVA. 2020