A HIBRID RENDEZVÉNYEKÉ A JÖVŐ!

Hibrid rendezvények

A járvány következtében került új megvilágításba ez a rendezvényforma.

A vírushelyzet miatti utazási korlátozások regionálisan eltérőek, és sokan a veszélyhelyzet feloldását követően sem mernek majd jó érzéssel útra kelni.

Ezért az élő rendezvények virtuális elemekkel egészülnek ki, hogy azok is részt tudjanak venni, akiknek nem lesz lehetőségük vagy hajlandóságuk személyesen jelen lenni. A hibrid rendezvények olyan események, ahol a technika segítségével a személyesen jelen lévő látogatók mellett online résztvevők is bekapcsolódhatnak.

Az összes résztvevő ugyanazt a tartalmat nézi, miközben különböző megoldások segítségével bárkinek lehetősége van kapcsolatba lépni az előadókkal, egymással, valamint élőben visszajelzéseket, kérdéseket küldeni az adott témával vagy magával az eseménnyel kapcsolatban. A hibrid megoldások olyan környezetet tudnak teremteni, ahol az online résztvevők is ugyanolyan aktív tagjai lehetnek az eseménynek, mint a helyszínen tartózkodó társaik. 

A Meet Safe ezen túl kiemelten foglalkozik azokkal eseményekkel, amelyek során két vagy több élő rendezvény vendégei online platformokon keresztül lépnek kapcsolatba egymással, miközben a személyes részvétel élményét is megtapasztalják.

Bár az élő rendezvények varázsát nem lehet teljesen helyettesíteni, az a fő cél, hogy minél több résztvevő jelen lehessen az eseményeken. A fizikailag jelenlévőket és a virtuálisan csatlakozókat interaktív módon kötjük össze egymással és az előadókkal.  A különféle ötleteinkről a “VIRTUÁLIS RENDEZVÉNYMEGOLDÁSOK” címszó alatt lehet bővebben olvasni.

Multi-City rendezvények

Több város – több helyszín

Azon események, ahol több országból, városból vagy helyszínről kötjük össze a résztvevőket.

Multi-location rendezvények

egy város – több helyszín

Különböző helyszínek használata egy adott városon belül, főleg nagyobb méretű csoport esetén.

Multi-venue rendezvények

egy helyszín – több terem

Nagyobb vagy közepes méretű csoport felosztása több kisebb terembe, egy helyszínen.

A hibrid rendezvényformák előnyei

● A hagyományos élő rendezvényekkel szemben, formától függetlenül biztosított a nagyobb létszámú személyes részvétel, a virtuálisan bekapcsolódó résztvevők ugyanis olyan többlettömeget képeznek, akik egyébként lemaradnának az eseményünkről.

● Ezen események nagyobb rugalmasságot, kényelmet és biztonságot jelentenek a résztvevők számára, ezzel együtt nagyobb bizalmat a szervezők / a szervező cég irányába.

● Az események a megváltozott körülmények és igények szerint is fenntartható formában tudnak megvalósulni.

●Előtérbe kerülnek azok az innovatív technikai újdonságok, amelyek nagyobb interaktivitást biztosítanak a személyesen jelenlevők számára is, közelebb hozzák a résztvevőket, elérhetőbbé teszik az előadókat, valamint megkönnyítik az esemény utánkövetését is.

● Az online tér bekapcsolása új lehetőségeket teremt a kommunikáció, a tartalommegosztás, a networking és a marketing területein, és hatalmas közösségépítőerővel bír.

● A hozzáadott értékek ellensúlyozzák a magasabb technikai és esetleges helyszínbérleti díjakat. Az utazási költségek minimalizálása és a résztvevők számának emelkedése (élő és online) csökkenthetik a résztvevőnkénti egységárat.

● A hibrid megoldások a jövőben a kiállításokon is tért hódítanak, hiszen azok szervezői és az egyes kiállítók is garantálják a maximális létszámot a standokon, programokon, mert megoldódik azon érdeklődők, partnerek bevonása is, akik nem tudnak személyesen ellátogatni. Az erre vonatkozó ötleteinket részletesen a “INNOVATÍV KIÁLLÍTÁSOK” címszó alatt részletezzük.

Az online kommunikáció fajtái

● Live streaming – Egyirányú kommunikáció (élő közvetítés a helyszínek között) – passzív megoldás, melyben nincs lehetőség az interakcióra, ezért nem soroljuk a hibrid megoldások közé.

● Hálózaton belüli kommunikáció – Két vagy akár több helyszínt összekötő élő közvetítés, melynek során a helyszíneken lévő technikai háttér segítségével interakció, azaz kétirányú kommunikáció valósítható meg.

● Applikáció alapú kommunikáció – Mind a személyesen, mind a távolról résztvevők interaktívan be- és össze tudnak kapcsolódni egy közös platformon (applikáción) keresztül, saját okoseszközeik segítségével. Ez a technológia rengeteg fontos és személyre szabott lehetőséget, funkciót biztosít a résztvevők számára (pl. helyszíni korlátozások, általános információk, agenda, térkép, vendég és előadói profilok, stb.), valamint lehetővé teszi, hogy a résztvevők valós időben kommunikáljanak egymással, kérdéseket tehessenek fel, visszajelzéseket küldhessenek akkor is, ha nem tartózkodnak a helyszínen. Nem csak a rendezvény ideje alatt, de előtte és utána is hasznos ez a felület akár a prezentációk és az esemény utánkövetésére, akár statisztikák készítéséhez (marketing és egyéb célokkal).

Bővebb információ az “INTERAKTÍV RENDEZVÉNY APPLIKÁCIÓ” címszó alatt olvasható.

Összetevők a lebilincselő, látványos, dinamikus és zökkenőmentes hibrid rendezvényhez

● Egyedi gyártású díszletek: színpadelemek és hátfalak

● Különleges vizuális megoldások: nagy felbontású LED fal, holografikus vetítés, fénytechnika (show-technika)

● Több kamerával történő felvétel és rögzítés, mely érdekes funkciókat tesz lehetővé, úgymint választható kamerakép, backstage-kamerakép, előadó-nézőpont, stb.

● Központi stúdió televíziós rendezővel

● Exkluzív interjúk az online résztvevők részére

● Különböző applikációk, melyek segítségével összekötjük a résztvevőket, hogy kihasználják a különböző funkciókat: agenda, program keresés, networking, matchmaking, chat, Q&A, feedback, ARS (kvíz, szavazás), social media, workshop, játékok, prezentáció követés, multi-kamera stb.

● Tartalom: érdekes, látványos prezentációk, filmek, klipek, élő és előre rögzített bejelentkezések, interjúk, játékok

● Forgatókönyv és rendezés: televíziós produkcióhoz hasonló minőségű programterv, mely összehangolja több helyszín és online felület eseményeit, a prezentációkat, bejelentkezéseket, kávészüneteket és szórakoztató programokat

● Műsorvezető, rendező, operatőrök, fénytechnikus és stage manager (televíziós tapasztalattal)

© SPECIAL EFFECTS ZRT.
kraftwerk design & production llc.
MINDEN JOG FENNTARTVA. 2020